Bio

Kristof Spaey is geboren op 26 november 1982 in Leuven en woont samen met zijn vrouw Hilde, hun zoon Obi en hun kater Poes in Wilsele.

Hij debuteert in 2004, op 21-jarige leeftijd, met het tekstloze Hoop (uitgeverij BeeDee). Een verhaal over een onmogelijke liefde die hij op basis van een eigen concept verder uitwerkt met de Duitse TV –en filmscenarist David Safier (In Duitsland gelauwerd voor zijn jeugdreeks Berlin, Berlin).

Twee jaar later verschijnt Façade (uitgeverij Oogachtend), twee kortverhalen (waarvan één op scenario van Bronzen Adhemar winnaar Steven Dupré) waarin de auteur op zoek gaat naar de ware aard van zijn personages; twee jonge vrouwen die heel wat te verbergen hebben achter hun mooie gelaat.

Tussendoor tekent hij wat kortverhalen voor BruXXXel Noord (Stripatelier Sint Lukas Brussel),
Pulp Deluxe Offline (uitgeverij BeeDee), Stroke (Stripgilde Uitgeverij) en Bloeddorst (uitgeverij BeeDee), dit laatste op scenario van Pieter Van Oudheusden.

Hij verzorgt ook enkele gastcovers voor Stan Sakai’s Usagi Yojimbo (uitgeverij Enigma)
en Mark Waid en Minck Oosterveer’s The Unknown (Boom! Studios).

Met Marc Legendre werkt hij de trilogie Misschien Nooit Ooit uit. Een psychologische thriller waarbij ieder album verteld wordt vanuit het perspectief van één van de hoofdpersonages.
De Amerikaan Michael Birkhofer neemt de inkleuring voor zijn rekening.
De eerste twee delen verschijnen in 2009 bij uitgeverij Oogachtend in een dubbelalbum als Misschien/Nooit en zijn in een mum van tijd uitverkocht. Het is wachten tot 2011 wanneer
het afsluitende deel Ooit verschijnt bij Stripgilde Uitgeverij, alsook een herdruk van Misschien
en Nooit, ditmaal als losse albums.
Twee jaar later, in 2013,  ontvangt Marc Legendre de Bronzen Adhemar voor zijn gehele oeuvre, Misschien Nooit Ooit krijgt in het juryrapport een eervolle vermelding.

In 2014 verschijnt het eerste deel van Anders, getiteld Lars. Het begin van een lopende reeks.
Dit coming-of-age verhaal met een snuifje superkrachten is geschreven door tv-scenarist Bart Vaessen, medebedenker van de succesvolle Ketnet reeksen W817, En Daarmee Basta! en Click-ID.
Daarnaast schrijft Bart ook scenario’s voor onder andere Quiz Me Quick (één) en  Spitsbroers (vtm).
Anders is Bart zijn eerste stripproject en betekent voor Kristof zijn eerste project voor een jonger publiek. Deel 2, Onthuld, verschijnt in november 2015 bij de Stripgilde Uitgeverij.

Sinds 2012 heeft Kristof er nog een hobbyproject bij: Fake Vintage Book Covers.
Haast onvermoeibaar produceert hij cover na cover van deze prikkelende hommages aan de Amerikaanse pulppaperbacks uit de jaren twintig tot zestig. De teller staat ondertussen op meer
dan 450 covers en het einde is nog steeds niet in zicht.
In 2015 resulteert dit in een luxueus vormgegeven hardcover op groot formaat. Fake Vintage
Book Covers 1: Striped For Pleasure
bundelt meer dan 130 covers en tekeningen op 64 pagina’s.

Tussen al het tekenen door is Kristof ook mee de drijvende kracht achter de Stripgilde Uitgeverij.