Libertijns België

45312689_353826011854976_5797582581125873664_n

Voor het boek Libertijns België van Marc Hendrickx werd mij gevraagd om de illustraties te voorzien. Ieder van de acht hoofdstukken opent met een grote dubbelpagina illustratie in kleur en geven zo een overzicht van het vrije seksleven in België.

De uitdaging bestond erin om de niet altijd evidente thema’s op een stijlvolle manier in beeld te brengen. Net om die reden kwam Marc bij mij aankloppen. Niet plat of vulgair, maar respectvol en suggestief. In die aanpak kon ik mij vinden. Het bleek een boeiende evenwichtsoefening. Vooral omdat de thema’s nogal ver van mij staan. Maar misschien sprak dat net in mijn voordeel?

06

De opdracht gaf me ook de kans om te experimenteren met nieuwe technieken. Een meer losse, geschilderde aanpak. Potlood, gewassen inkt, spetters, krabbels, inkt. Het grote werk moest gebeuren op het origineel. De digitale inkleuring was slechts afwerking. Inspiratie voor de techniek en composities vond ik in de Amerikaanse magazine illustraties uit de jaren 50.

Op zaterdag 10 en zondag 11 november signeer ik het boek op de Boekenbeurs samen met Marc Hendrickx. In hal 4 op de stand van L&M Books.

Zaterdag 10 november van 13u tot 15u

Zondag 11 november van 15u tot 17u

Het boek ligt nu in de winkel. Van het boek bestaat er ook een luxe editie. Meer info hier.

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s